Care este diferenta dintre manusile medicale si cele non-medicale?

Care este diferenta dintre manusile medicale si cele non-medicale?
La capitolul echipamentului individual de protectie ideal, manusile sunt excelente pentru ca tin la distanta diferite pericole. Cu toate acestea, nu toate sunt create la fel, iar diferentele dintre manusile medicale si cele non-medicale sunt importante pentru a lua o decizie inteleapta.
 

Despre manusile medicale

Acestea sunt special concepute pentru a fi utilizate in medii de ingrijire a sanatatii, cum ar fi spitale, clinici si laboratoare. Sunt fabricate din materiale precum latex, nitril si vinil, care ofera o bariera ridicata impotriva agentilor patogeni ce se transmit prin sange, a fluidelor corporale si a altor contaminanti. Procesul de fabricare este strict reglementat pentru a se asigura ca acestea indeplinesc standarde de calitate stricte, avand garantia ca sunt eficiente impotriva infectiilor si a contaminarii, mentinand in acelasi timp confortul si agilitatea purtatorului.
 

Despre manusile non-medicale

Acestea sunt fabricate, de obicei, din materiale precum latex, nitril, vinil si polietilena, fiind destinate utilizarii in diverse industrii precum serviciile de alimentatie publica, industria auto si serviciile de curatenie, unde este necesara protectia mainilor. Cu toate ca ofera un anumit grad de protectie, acestea nu sunt supuse acelorasi standarde de calitate si reglementari riguroase ca manusile medicale. Ca urmare, pot oferi un nivel diferit de protectie impotriva agentilor patogeni si a contaminantilor.
 

Diferente dintre manusile medicale si cele non-medicale


Utilizarea
Principala diferenta intre manusile medicale si cele non-medicale consta in utilizarea lor. Cele medicale sunt concepute pentru a fi utilizate, bineinteles, in domeniul medical, protejand impotriva infectiilor si a contaminarii, pe cand cele non-medicale sunt destinate unei game largi de aplicatii in diverse industrii, oferind protectie impotriva pericolelor fizice si a substantelor chimice.

Protectia asigurata
Manusile medicale sunt concepute pentru a oferi un nivel mai ridicat de protectie de bariera decat manusile non-medicale, ceea ce le face mai potrivite pentru utilizarea in mediile de ingrijire. Sunt testate riguros in ceea ce priveste rezistenta la perforare, aderenta si alte criterii de performanta pentru a se asigura ca protejeaza eficient impotriva patogenilor.

Manusile non-medicale, desi ofera o anumita protectie, pot fi mai putin eficiente impotriva contaminantilor din cauza diferitelor materiale si procese de fabricatie. Acest lucru le face sa fie mai potrivite pentru aplicatii in care protectia impotriva pericolelor fizice si a substantelor chimice este principala preocupare.

Sterilizare
Manusile medicale, in special cele chirurgicale, sunt disponibile in optiuni sterile pentru a minimiza riscul de infectie in timpul procedurilor. De asemenea, acestea dispun de o potrivire mai precisa, pentru o dexteritate si un confort optim in timpul interventiilor chirurgicale. Pe de alta parte, manusile non-medicale nu sunt, in general, disponibile in optiuni sterile si pot avea o potrivire mai lejera, ceea ce le face mai potrivite pentru aplicatii de uz general.

Preturi
Datorita standardelor de calitate si reglementarilor stricte pe care trebuie sa le indeplineasca manusile medicale, acestea tind sa fie mai scumpe decat cele non-medicale. Totusi, nu strica sa descoperi oferta noastra de produse si preturile pe care le propunem la Lupul Sanitar, pentru ca s-ar putea sa te bucuri de surprize frumoase!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!